Duizenden samen voor eenheid, kan dat?

Kees Slijkerman

Een oecumenische bijeenkomst met duizenden mensen op 6 oktober 2012 op het Malieveld in Den Haag, kan dat? Twee participanten in Wij kiezen voor eenheid, hebben dit pinksterweekend een grote bijeenkomst. De Katholieke Charismatische Vernieuwing verwacht op haar Nationale Open Dag in Ede meer dan 600 mensen (www.kcv-net.nl), de Stichting Opwekking meer dan 50.000.

Opwekking

Opwekking organiseert voor de 42e keer haar jaarlijkse pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. In de loop der jaren is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren. Vorig jaar kwamen meer dan 55.000 mensen – waaronder ruim 18.000 kampeerders – naar de polder. (www.opwekking.nl)

Wilkin van de Kamp

Een van de sprekers op Opwekking is dit jaar pinkstervoorganger Wilkin van de Kamp, die ook de voorzitter is van de stuurgroep Wij kiezen voor eenheid. Wilkin is net drie weken in Peru geweest. Hij is directeur van de stichting Geboren om vrij te zijn, een charismatische beweging die regelmatig weekenden heeft met meer dan duizend deelnemers van allerlei kerkelijke achtergronden. In een van die weekends hield hij onlangs een collecte voor de kosten van de komende ontmoetingsdag van Wij kiezen voor eenheid. Deze collecte bracht ruim 19.000 euro op. Wilkin: ‘De reacties op het organiseren van deze dag zijn overweldigend. Het is ons gebed dat 6 oktober een dag van verzoening zal zijn voor christelijk Nederland. Een dag waar we met christenen uit oude en nieuwe kerken en met alle generaties, culturen en rassen inzien dat we geroepen zijn om samen Kerk in Nederland te zijn om Gods liefde in de samenleving zichtbaar te maken.’

U kunt zich aanmelden op www.wijkiezenvooreenheid.nl.